Bahá’í-usko Suomessa – Suomen bahá’í-yhteisö

View Original

Saksan bahá’í-temppelin 60-vuotisjuhla

Alkuperäinen artikkeli: Bahá’í World News Service


Saksan Langenhainissa sijaitseva bahá’í-temppeli toivotti neljän päivän aikana tervetulleeksi noin 4 000 vierailijaa joka puolelta Eurooppaa. Monimuotoiseen vierailijajoukkoon lukeutui virkamiehiä, kansalaisyhteiskunnan toimijoita, eri uskontojen edustajia sekä lähiyhteisöjen perheitä ja asukkaita, jotka olivat saapuneet juhlimaan temppelin 60-vuotispäivää.

Astuessaan temppeliin vierailijoita ympäröi rauhan ja kunnioituksen ilmapiiri. Päivänvalo tulvi 540 lasipaneelin läpi valaisten tilan. Temppelin ulkopuolella vallitsi eläväinen juhlahumu, joka henki ykseyttä ja rauhaa.

Eräs tapahtumaan osallistunut nuori, Kristina: ”Minulle oli kunnia osallistua juhlaan ja viettää nämä iloiset päivät ihanien ihmisten seurassa eri puolilta maailmaa. Yhteenkuuluvuuden tunne kulki mukanani koko viikonlopun ajan.” Lähde: Bahá’í World News Service

Hessenin osavaltion oikeusministeri Christian Heinz korosti puheessaan temppelin merkitystä. Hän totesi, että temppeli nousi toivon symboliksi toisen maailmansodan jälkeen, kun Eurooppa toipui suurista levottomuuksista ja menetyksistä.

– Temppeli syntyy vakaumuksesta, että rauha ihmisten välillä voi syntyä vain yhteisössä, joka on osallistava, jossa jokainen voi osallistua ja vaikuttaa haluamallaan tavalla. Tämä paikka on avoin kaikille riippumatta uskonnollisesta taustasta tai alkuperästä - turvapaikka kaikille, Heinz sanoi.

Hän huomautti, että tämä osallistaminen on voimakas vastaus yhteiskunnan poissulkeville suuntauksille.

Saksan Bahá’íden Kansallisen Henkisen Neuvoston sihteeri Hans Martin Noltenius kertoi temppelin olevan symboli ihmiskunnan ykseydelle, joka on bahá’í-uskon ohjaava periaate.

– Temppelin yhdeksän sisäänkäyntiä osoittavat kaikkiin suuntiin, toivottaen tervetulleiksi kaikenlaiset ihmiset ja uskonnot, Noltenius totesi.

Nelipäiväiseen juhlaan kuului hartaustilaisuuksia, taiteellisia esityksiä ja näyttely temppelin historiasta. Hartaustilaisuudet ja kuoron laulamat säkeet loivat henkisesti kohottavan ilmapiirin temppelin sisällä. Lisäksi nuorten läsnäolo lisäsi juhlan elävyyttä.