Bahá’í-temppeli vihittiin käyttöön Papua-Uudessa-Guineassa
Yli 1 000 ihmistä eri puolilta Papua-Uutta-Guineaa osallistui lauantaina 25. toukokuuta Port Moresbyssä järjestettyyn kansallisen bahá’í-temppelin avajaisseremoniaan. Ohjelma jatkui sunnuntaina keräten yli 3 000 ihmistä yhteen viettämään historiallista tapahtumaa.
Lauantain ohjelmassa oli puheenvuoro Australaasian mannermaiselta neuvonantajalta Kessia Ruhilta, jonka Yleismaailmallinen Oikeusneuvosto oli nimennyt edustajakseen tapahtumaan. Ruh luki tapahtumaan osoitetun kirjeen, jossa todettiin: ”Sydämen puhtaus, syvä henkisyys ja horjumaton usko – nämä ominaisuudet ovat luontaisia Papua-Uuden-Guinean ihmisille, – – ne ovat perustus, jolle temppeli on rakennettu.”
Seremoniaan osallistui hallituksen virkamiehiä, uskonnollisia johtajia, kansalaisyhteiskunnan jäseniä, paikallisten ja kansallisten bahá’í-instituutioiden edustajia ja monia muita ihmisiä eri puolilta maata.
Bahá’i-uskossa temppelit nähdään tärkeinä yhteiskunnallisina laitoksina, joissa toteutuu ajatus rukouksen ja palvelun yhdistämisestä. Tämä ajatus ilmenee laajemmin temppeliä ympäröivissä yhteisöissä, kun yhä useammat ihmiset kokoontuvat rukoilemaan ja pohtimaan keinoja yhteisönsä kehittämiseksi.
Pääkaupunkialueen kuvernööri Powes Parkop korosti temppelin yhdistävää voimaa maassa, jossa on runsaasti erilaisia etnisiä ryhmiä: ”Temppeli ei ole vain fyysinen rakennelma. Se on valon majakka, joka kutsuu kaikki kokoontumaan rukoukseen, pohdiskeluun ja harmoniaan. Meitä on monta, mutta olemme yhtä.”
Kuvernööri Parkop lisäsi: ”Ilman rauhaa meillä ei voi olla vaurasta maata. – – Kansamme menestyy, kun omaksumme tämän perustavanlaatuisen hyveen, joka on kaikkien uskontojen kulmakivi.”