Maailmanlaajuinen yhteisö
Paikalliset ja kansalliset bahá’í-yhteisöt muodostavat maailmanlaajuisen yhteisön, joka edustaa läpileikkausta ihmiskunnan moninaisuudesta. Bahá’ít ovat toimineet pitkään ihmiskunnan yhdistymisen ja maailmanrauhan puolesta kansainvälisellä tasolla.
Bahá’í-näkökulmasta katsottuna Yhdistyneet kansakunnat edustaa merkittävää askelta kohti ihmiskunnan yhdistymistä, vaikka se nykyisessä muodossaan onkin riittämätön vastaamaan aikamme haasteisiin. Bahá’í-edustus oli mukana YK:n perustamiskokouksessa San Franciscossa vuonna 1945, ja vuodesta 1948 lähtien bahá’í-yhteisöllä on ollut virallinen asema maailmanlaajuisena kansalaisjärjestönä. Siitä lähtien se on tunnettu nimellä Bahá’í International Community toimiessaan neuvottelevassa asemassa tai yhteistyösuhteessa YK:n eri elimissä (mm. ECOSOC, UNICEF, WHO, UNEP). Bahá’í-yhteisö on YK:ssa toimiessaan voinut edistää kansainvälistä ihmisoikeustyötä, uskontojen välistä vuoropuhelua, terveyteen liittyviä projekteja, naisten aseman kohentamista, lukutaidon kehittämistä, rikollisuuden ehkäisyä ja rasismin kitkemistä.
Paikallisten bahá’í-yhteisöjen periaatteet lasten, varhaisnuorten, nuorten ja aikuisten toiminnassa ovat kaikkialla samat, mutta toiminnan toteutus ottaa huomioon paikalliset tarpeet sekä kulttuurin. Olosuhteet niissä yli 200 maassa, joissa bahá’íta asuu, ovat hyvin erilaiset, mutta kaikkia niitä yhdistää pyrkimys uuden yhteisörakentamisen kulttuurin luomiseen. Monissa maissa toiminnan vaikuttavuuden ja mittakaavan kasvettua yhteistyötä tehdään myös viranomaisten kanssa.