Suomen bahá’í-yhteisö hakee USKOT-foorumin jäseneksi

USKOT-foorumin tunnus

Suomen bahá’í-yhteisö hakee jäsenyyttä valtakunnallisessa uskontojen välisessä yhteistyöjärjestö USKOT-foorumissa.

USKOT-foorumi ry on uskontojen yhteistyöjärjestö, joka edustaa tällä hetkellä kuutta uskontokuntaa: kristinuskoa, islamia, juutalaisuutta, myöhempien aikojen pyhiä, buddhalaisuutta ja hindulaisuutta. Foorumin tarkoituksena on vaalia yhteiskuntarauhaa, ja se edistää uskontojen välistä vuoropuhelua, yhteistyötä ja keskinäistä kunnioitusta.

Uskontojen yhtenäisyys ja yhteenkuuluvuus on sisäänkirjoitettu bahá’í-uskoon. Bahá’í-uskon olennaisia näkemyksiä on, että kaikki suuret maailmanuskonnot ovat saman Korkeimman voiman ohjausta ihmiskunnalle. Jokainen uskonto on korostanut kultaista sääntöä, rauhan rakentamista ja lähimmäisen rakkautta.

Bahá’í-uskon pääopetus on ihmiskunnan ykseys. Bahá’í-uskon perustaja Bahá’u’lláh kirjoitti 1800-luvulla, että ”[k]unnia ei kuulu sille, joka rakastaa omaa maatansa, vaan paremminkin sille, joka rakastaa koko maailmaa. Maapallo on vain yksi maa, ja ihmiskunta sen kansalaiset.”

Suomen Bahá’íden Kansallinen Henkinen Neuvosto toteaa, että ihmiskunta ”kärsii monenlaisista piinaavista koettelemuksista, monitahoisista haasteista ja repivistä kriiseistä, joiden ratkaisut ovat nykyisen elämänmallimme ulottumattomissa.”

”Samanaikaisesti maailmassa on kuitenkin nähtävissä yhdistäviä kehityskulkuja, yhteistyötä edistäviä prosesseja ja kestäviä pyrkimyksiä parempaan. USKOT-foorumi on selkeästi yksi tällaisista pyrkimyksistä. Suomalaiselle yhteiskunnalle – kuten koko maailmalle – on hyväksi, että uskonnot ja katsomusperinteet pyrkivät aktiivisesti rakentamaan edellytyksiä yhteiselolle.”

Kansallisen Neuvoston mukaan ”Suomen bahá’í-yhteisö antaa suuren arvon USKOT-foorumille yhteiskuntarauhan edistäjänä sekä uskontojen välisen vuoropuhelun, yhteistyön ja keskinäisen kunnioituksen syventäjänä.”

”Yhteisöllemme olisi kunnia olla mukana tässä tärkeässä toiminnassa, jonka tavoitteet ovat yhdensuuntaiset uskontomme pyhien kirjoitusten kanssa.”

USKOT-foorumin täysjäsenyyttä edeltää kaksi vuotta kestävä tarkkailijajäsenyys, joka voidaan aloittaa aikaisintaan ensi keväänä.

Edellinen
Edellinen

Yleismaailmallisen Oikeusneuvoston kirje bahá’í-yhteisön kehityksestä

Seuraava
Seuraava

Lue bahá’í-kirjoituksia suomeksi – Bahá’í-kirjasto avattu