Bahá’í-keskuksen uusi tähti

Helsingin Käpylässä sijaitsevan bahá’í-keskuksen seinää koristaa jälleen yhdeksänsakarainen tähtikuvio. Tähti asennettiin paikalleen kesäkuun 9. päivä.

Bahá’í-uskon tunnuksena on usein käytetty yhdeksänsakaraista tähteä, joka on koristeellinen symboli luvulle yhdeksän. Luku on erityisen merkityksellinen, koska se on numeroista suurin ja osoittaa siten täydellisyyttä ja täyttymystä. Lisäksi sanan bahá numeerinen arvo on 9. Keskuksen seinään asennetun tähden muotoilussa on hyödynnetty myös toista bahá’ílle tärkeää lukua, 95. Esimerkiksi ulkokulmat ovat 95 asteen suuruiset, ja reunus on 95 mm leveä.

Tähti on muotoiltu hyödyntäen bahá’ílle tärkeitä lukuja 9 ja 95. Esimerkiksi ulkokulmat ovat 95 asteen suuruiset, ja reunus on 95 mm leveä.

Bahá’ít ostivat Taivaskallion läheisyydessä sijaitsevan puutalon vuonna 1955, ja vuotta myöhemmin se vihittiin käyttöön bahá’í-keskuksena.

Helsingin bahá’í-keskuksella on lähes 70-vuotinen historia. Talo on toiminut usean sukupolven ajan bahá’íden kokoontumistilana ja kohtauspaikkana, jossa eri taustaiset ihmiset ovat tutustuneet bahá’í-uskon opetuksiin ihmiskunnan ykseydestä, oikeudenmukaisuudesta ja maailmanrauhasta. Bahá’ít ostivat Taivaskallion läheisyydessä sijaitsevan puutalon vuonna 1955, ja vuotta myöhemmin se vihittiin bahá’í-keskukseksi. Talon seinään kiinnitettiin puinen bahá’í-tähti, josta jouduttiin kuitenkin luopumaan 1970-luvun puolivälissä lahovaurioiden vuoksi. Ruostumattomasta teräksestä leikatun uuden tähden on tarkoitus kestää vähintään sata vuotta.

Tähti asennettiin seinään kesäkuun 2023 alussa.

Kuvassa vanhan tähtikyltin alla seisovat mm. yhteisön pitkäaikaiset vaikuttajat Elisabeth Salkovaara ja Josephine Kruka.

Bahá’í-keskus toimii ensisijaisesti Suomen Bahá’íden Kansallisen Henkisen Neuvoston toimitilana, minkä lisäksi se on edelleen Helsingin ja pääkaupunkiseudun bahá’íden käytössä. Kuutamotie 29:ssä sijaitseva keskus on avoinna keskiviikkoisin klo 18–20 kaikille vierailijoille – niin yhteisön jäsenille kuin bahá’í-uskosta ja yhteisön toiminnasta kiinnostuneille.

Edellinen
Edellinen

Nuorten konferenssi 19.–22.10.2023

Seuraava
Seuraava

Verkkoarkisto Iranin bahá’íden vainosta