Millaiset ovat yhteiskuntaa rakentavat voimat? Aihetta pohditaantällä viikolla Keski-Suomessa

Suomen bahá’í-yhteisön jokavuotinen, kaikille avoin kesätapahtuma pidetään 5.–10.7.2023 Jyväskylän lähellä Korpilahden Alkio-opistolla. Tänä vuonna kesäkoulun aiheena on ”Bahá’í-uskon yhteiskuntaa rakentava voima”.

Tapahtuman pääpuhujina toimivat palkittu ihmisoikeusjuristi, professori Payam Akhavan ja kansainvälisen lakifirman osakas ja lakimies Nabil Khodadad. Akhavan harjoittaa korkeimmalla tasolla kansainvälistä oikeutta, ja hänellä on pitkä kokemus kansanmurhia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan kokeneiden uhrien edustajana. Khodadad on rahoitusasiantuntija ja pidetty kansainvälinen puhuja. Akhavan ja Khodadad käsittelevät yhteiskunnallista aihetta mm. ihmisoikeuksien, ilmastonmuutoksen sekä yksilön ja yhteisöjen vastuun näkökulmasta.

Suomen bahá’í-yhteisön järjestämä kesäkoulu on kaikille avoin tapahtuma. Luentojen lisäksi kesäkoulussa on monenlaista oheistoimintaa, työpajoja sekä lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa. Kesäkouluun odotetaan tulevan noin 200 osallistujaa eri puolilta Suomea ja naapurimaita. Kaikki kiinnostuneet ovat uskonnosta ja elämänkatsomuksesta riippumatta tervetulleita osallistumaan.

Bahá’í-usko on itsenäinen maailmanuskonto, jonka juuret ovat 1800-luvun puolivälin Persiassa. Suomeen bahá’í-usko saapui jo lähes satakunta vuotta sitten, ja yhteisöjä löytyy Inarista Helsinkiin. Bahá’ít pyrkivät toiminnallaan ihmiskunnan palvelemiseen.


Edellinen
Edellinen

Kesäkoulun 2023 alkupuheenvuoro

Seuraava
Seuraava

Avartuva näköala