Kesäkoulu 2024: Jalojen ajatusten kääntäminen todeksi ja toiminnaksi

Bahá’í-kesäkoulu 2024 järjestetään 3.–8. heinäkuuta Korpilahdella. Kesäkoulun teema on ”Jalojen ajatusten kääntäminen todeksi ja toiminnaksi”.

Bahá’í-kesäkoulu on Suomen bahá’í-yhteisön järjestämä valtakunnallinen kesätapahtuma. Kesäkoulu on kaikille avoin ja suunnattu koko perheelle. Koulun ohjelmassa käsitellään ajankohtaisia aiheita eri ikäryhmille sopivista näkökulmista.

Tämän vuoden teema ”Jalojen ajatusten kääntäminen todeksi ja toiminnaksi” on aihepiiri, joka nousee usein esille bahá’í-uskon pyhissä kirjoituksissa:

Jokaisen syvällistä näkemystä ja ymmärrystä omaavan ihmisen velvollisuus on pyrkiä soveltamaan toteen ja toimintaan sitä, mitä kirjoitettu on. – – Se todellakin on ihminen, joka tänä päivänä omistautuu koko ihmissukua palvelemaan. (Bahá’u’lláh, Maqṣúdin muistio)

Bahá’u’lláhin opetusten innoittamina bahá’ít ja heidän ystävänsä ovat suuntautuneet oppimaan perustavanlaatuisen henkisen ja yhteiskunnallisen muodonmuutoksen aikaansaamisesta yksilön, yhteisöjen ja yhteiskunnan tasolla. Ihmiskunnan hyvinvoinnin ja rauhan edistäminen on tarkoitettu kaikille.

Pääpuhujana ihmisoikeusjuristi Layli Miller-Muro

Layli Miller-Muro

Bahá’í-kesäkoulun 2024 pääpuhuja Layli Miller-Muro

Kesäkoulun pääpuhujaksi on varmistunut amerikkalainen juristi, Layli Miller-Muro, joka perusti 25 vuotta sitten Tahirih Justice Center -kansalaisjärjestön. Järjestö antaa lainopillista apua ja pyrkii vaikuttamaan päätöksentekoon suojellakseen naisia ja tyttöjä ihmisoikeusloukkauksilta.

Tahirih Justice Centerin perustamiseen Miller-Muro päätyi oltuaan nuorena opiskelijana mukana puolustamassa nuorta naista, joka pakeni moniavioista pakkoavioliittoa ja sukuelinten silpomista. Kyseinen tapaus muutti Yhdysvaltojen lainsäädäntöä tehden sukupuoleen liittyvän väkivallan yhdeksi turvapaikkaperusteeksi. Järjestön palveluiden kautta Tahirih Justice Center on suojellut yli 32000 naista ja tyttöä.

Miller-Muron uraa on ohjannut bahá’í-periaatteiden toteuttaminen yhteiskunnallisessa toiminnassa ja keskustelussa. Ihmisoikeustyössä hän tukeutuu mm. bahá’í-uskon opetuksiin sukupuolten tasa-arvosta ja ihmiskunnan ykseydestä. Laajemman vision kautta kyse ei siten ole vain yksittäisten lakimuutosten ajamisesta, vaan uudenlaiseen ymmärrykseen nojaavan ajattelun ja toiminnan mahdollistavasta muutoksesta yksilöiden ja yhteisöjen elämässä:

– Oltuani 25 vuotta yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden edistämisen ja organisaatiokehityksen etulinjassa olen nähnyt, mikä toimii ja mikä ei, Miller-Muro toteaa.

– On päivänselvää, että niin monilla on hyvät aikomukset pyrkimyksissään vaikuttaa myönteisesti maailmaan, mutta usein aliarvioidaan se, mitä tarvitaan hyvän muutosvoimaksi. Tämä edellyttää jaloa aikomusta ja keskeisten strategioiden tietoista soveltamista.

Miller-Muro oli mukana Goldman Sachsin 100 innovatiivisimman yrittäjän listalla ja Newsweek Magazine nimesi hänet yhdeksi 150 pelottomimmasta naisesta maailmassa. Hän on kolmen lapsen äiti ja aktiivinen jäsen paikallisessa bahá’í-yhteisössään. Nykyään hän työskentelee konsulttina yrityksensä kautta ja auttaa johtajia ja organisaatioita toiminnallistamaan arvojaan sekä kehittämään ympäristöä, yhteiskuntaa ja hallintoa koskevia ESG-strategioita.

Edellinen
Edellinen

Kansallisen Henkisen Neuvoston uusi kirje Suomen bahá’ílle

Seuraava
Seuraava

Maailmanlaajuisen bahá’í-yhteisön vuosikatsaus 2023