Kansallisen Henkisen Neuvoston jäsenet 63. toimikaudella

Suomen Bahá’íden Kansallisen Henkisen Neuvoston eli kansallisen yhteisömme hallituksen jäsenet neuvoston 63. toimikaudelle (2024–2025, 181–182 ba) on valittu.

Valituksi tulivat Safa Hovinen, Patrik Jansson, Henri Izadi, Linda Okoro, Rosa González Hautamäki, Tapio Nyman, Tuula Nyman, David Bergen ja Rosita Aflatuni. Lisäksi neuvosto valitsi keskuudestaan virkailijat uudelle toimikaudelle:

  • sihteeri: Safa Hovinen

  • puheenjohtaja: Henri Izadi

  • taloudenhoitaja: Tuula Nyman

  • varapuheenjohtaja: Patrik Jansson

Kansallisen Neuvoston vaali pidettiin 20.–21. huhtikuuta 2024 Kauniaisissa Suomen bahá’í-yhteisön kansallisessa vuosikokouksessa, jonka muodostavat vuosittain joka puolelta Suomea valitut valtuutetut. Vaalin lisäksi valtuutetut neuvottelevat Kansallisen Neuvoston kanssa ja tekevät neuvostolle suosituksia ja ehdotuksia.

Valintaa Kansalliseen Neuvostoon ei voi itse tavoitella, sillä bahá’í-vaaleissa ei ole ehdokasasettelua tai kampanjointia. Jokainen valtuutettu äänestää luottamuksellisesti koko yhteisön joukosta yhdeksän henkilön kokoonpanoa, jonka hän uskoo olevan sopivin palvelemaan Kansallisessa Neuvostossa uudella toimikaudella. Valituksi tulevat yhdeksän eniten ääniä saanutta. Vaalit järjestetään joka vuosi.

Lähes joka maassa on oma kansallinen henkinen neuvosto. Kansallinen henkinen neuvosto on bahá’í-yhteisössä keskeinen hallinnollinen elin, jonka perustamisesta Bahá’u’lláh antoi säädöksen kirjoituksissaan. Kansallisten henkisten neuvostojen tehtävänä on vaikuttaa myönteisesti ihmiskunnan hyvinvointiin, edistää kasvatusta, luoda edellytyksiä rauhalle ja suojata ihmisarvoa. Suomen Bahá’íden Kansallinen Henkinen Neuvosto muodostettiin ensimmäisen kerran vuonna 1962, ja seuraavana vuonna bahá’í-yhteisö rekisteröitiin uskonnollisena yhdyskuntana.

Kansallinen Neuvosto on Suomen bahá’í-yhteisön hallitus ja virallinen edustaja. Kansallinen Neuvosto pyrkii elävöittämään, yhdistämään ja yhteensovittamaan Suomen bahá’í-yhteisössä vaikuttavien yksilöiden, yhteisöjen ja laitosten monipuolista toimintaa. Säännöllisen neuvottelun ja kirjeenvaihdon avulla neuvosto vahvistaa yhteisön ponnistelujen yhtenäisyyttä ja ohjaa yhteisöä oppimaan bahá’í-opetusten soveltamisesta, jotta Bahá’u’lláhin näkemys maailmanrauhasta ja kukoistavasta maailmansivilisaatiosta muuntuisi todellisuudeksi.

Edellinen
Edellinen

Bahá’ít mukana Maailma kylässä -festivaalilla

Seuraava
Seuraava

Yleismaailmallisen Oikeusneuvoston ridván-sanoma 2024