BIC korostaa nuorten keskeistä roolia yhteiskunnan muutoksessa

Alkuperäinen artikkeli Bahá’í World News Servicessä


Maailmanlaajuisen bahá’í-yhteisön edustustahon Bahá’í International Communityn (BIC) Brysselin toimisto on julkaissut lausunnon, jossa korostetaan nuorten olennaista tehtävää yhteiskunnallisen kehityksen muovaajina.

Lausunnossa A European Union Youth Strategy: Some Considerations nuoret nähdään muutoksen vauhdittajina. Teksti kutsuu pohtimaan keinoja tukea nuorten potentiaalia laajentamalla koulutuksen roolia ja tarkoitusta, vahvistamalla yhteisöelämää, tukemalla sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja mahdollistamalla nuorten osallistuminen merkittäviin päätöksentekoprosesseihin.

Lausunto on jaettu Euroopan Unionin ja sen jäsenvaltioiden viranomaisille sekä kansalaisjärjestöille ja tutkijoille. Pyrkimyksenä on jakaa tietoa EU:n nuorisopolitiikasta vastaavien jäsenmaiden keskusteluihin. Lausunto on julkaistu Brysselissä pidettävän Euroopan Unionin nuorisostrategian (2019–2027) puolivälitapaamisen yhteydessä.

– Nuorilla on ainutlaatuinen kyky vastata nykyisiin haasteisiin, sillä he pohtivat perustavanlaatuisia kysymyksiä siitä, keitä he ovat ja mikä on heidän paikkansa maailmassa, Brysselin toimiston edustaja Rachel Bayani kertoo haastattelussa Bahá’í World News Service -uutistoimistolle

– Kun nuoria rohkaistaan ja heitä tuetaan erityisesti opinpolulla, tuo pohdinnan hetki antaa heille myös kyvyn hahmottaa yhteiskuntansa uusiksi.

Hän korostaa koulutuksen muutosvoimaa nuorten valmentamisessa kanavoimaan kykyjään sekä henkilökohtaiseen kehitykseen että yhteisen hyvän puolesta.

Lausunto ammentaa innoitusta bahá’í-koulutusohjelmista, jotka rakentavat valmiuksia palvella yhteiskuntaa. Koulutusjärjestelmien tehtäväksi visioidaan nuorten innostaminen näkemään merkityksellinen työ tehokkaana keinona edistää yhteiskunnallista hyvinvointia, ei pelkästään omaa henkilökohtaista etua.

Tämä edellyttää koulutusjärjestelmiä, jotka kannustavat analyyttistä ajattelua yhteiskunnan tarpeista, kylvävät moraalisen vastuuntuntoa ja ohjaavat nuoria soveltamaan tietoaan yhteiskunnallisiin tarpeisiin vastaamiseksi.

BIC korostaa nuorten korvaamatonta roolia ykseyden ja yhteistyön edistäjinä moninaisten ryhmien keskuudessa. Toimisto toteaa, että nuoret kykenevät johtamaan pyrkimyksiä luoda ruohonjuuritasolla uusia osallistavia suhteita, jotka perustuvat vakaumukseen ihmiskunnan ykseydestä.

Lausunto pohjautuu BIC:n jatkuviin ponnistuksiin osallistua keskusteluun yhteiskunnallisten olojen parantamisen eri näkökulmista.

Edellinen
Edellinen

‘Abdu’l-Bahán hautapyhäkön talotekniikkaan ja ulkopintoihin liittyvät työt alkavat

Seuraava
Seuraava

Kesäkoulun 2024 ilmoittautuminen ja lisätiedot